Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ρύζι Basmati Με Μύδια & Πιπεριές Φλωρίνης

Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!!!!!!!!
Τι κάνετε φίλοι μου...Ελπίζω να κάνετε αρκέτα μπανάκια...
Για πάμε να δούμε μια καλοκαιρίνη συνταγή για να συνοδέψει τα ουζάκια μας





Υλικα για 2 Άτομα                 Χρόνος Εκτέλεσης 30 με 45 '

 Γύρω στις 2 χούφτες Μύδια (εγώ χρησιμοποιήσα κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος)
1 Κούπα Ρύζι Basmati
1 Πιπερία Φλωρίνης
1 Κρεμμύδι Μεγάλο Ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 Ποτηράκι του κρασιού Ούζο
Αλάτι- Πιπέρι - Πάπρικα καυτερή
Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
  Βάζω στο Γουώκ ελαιόλαδο κ σωτάρω το κρεμμυδι το σκόρδο & τη πιπεριά για λίγα λεπτά, αφου πάρει χρώμα ρίχνω τα μύδια & τα ανακατευω με τα υπόλοιπα για 3 με 4 λεπτά...
Σβήνω με το ούζο & τα αφηνω για περιπου 5 λεπτά να δέσει, στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι & 2 κουπες νερο η  κ λίγο παραπάνω αμα χρειαστει συμπληρώνω τα μπαχαρικά κανω ενα καλό ανακατεμα κ το σκεπάζω μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά του.


Καλή  Όρεξη!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια: